Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Araç Yağ Değişimi - Online Yedek Parça | Oto Yedek Parça |OnlineParcam.com

27-10-2020 10:26
Araç Yağ Değişimi - Online Yedek Parça | Oto Yedek Parça |OnlineParcam.com

Araç motorunun düzgün çalışmaya devam etmesi için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri araç yağ değişimi yapmaktır. Benzin, soğutma sıvısı, su, şanzıman ve fren hidroliği aracınız için önemli sıvılardır; ancak hiçbiri düzenli olarak değiştirilmeyen yağ kadar negatif etki yaratmaz. Motor yağı, motoru kayganlaştırır, ısıyı emer ve motorun içindeki parçaların birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar.

Motordaki ısı zamanla yağı çözer ve kayganlaştırıcı etkisini azaltır. Motor yağının asitleri nötralize etme görevinde de zamanla performans düşüşü yaşanabilir. Yağ, motordaki su, toz ve yanma yan ürünlerinin emilmesine yardımcı olur. Bununla birlikte motor ısısının yağı çözmesi zamanla yağın etkisinin kaybolmasına neden olur. Motora yapışmaya başlayan zararlı malzemeler ileride büyük problemlere yol açabilir. Eğer aracın içinde yağ yoksa arabayı sürmek mümkün olmayacaktır. Muhtemelen yağı olmayan hiçbir motorla karşılaşmadınız; çünkü satın alınan arabanın içinde bulunur. Yine de, düzenli olarak araç yağ değişimi yapılması gerekir.

Araç Yağ Değişimi Nasıl Yapılır?

Araç yağ değişimi yapmanın birden fazla faydası vardır. Düzenli araç yağ değişimi yapmak, aracın kilometre performansını arttırır. Yenilenen motor yağı, motor parçalarına nüfuz eder, onları kayganlaştırır. Böylece parçalar daha az gaz yiyerek daha verimli ve düzenli bir şekilde çalışmaya başlar. Değiştirilen motor yağı, zorlanmadığı ve çok çalıştırılmadığı sürece, parçaların ömrünü uzatarak bozulma ihtimalini düşürür.

Araç yağ değişimi pahalı bir uygulama değildir. Aynı şekilde yapılması çok zaman olmaz. Düzenli olarak gittiğiniz bakım merkezinden randevu alarak yaklaşık 30 dakika içinde işlemi yaptırabilirsiniz. Dilerseniz, internet sitelerinden sipariş edeceğiniz motor yağını kullanarak işlemi kendiniz de uygulayabilirsiniz. Yağ değişimi için ayıracağınız vakit, uzun vadede size zaman ve para kazanımı olarak geri dönecektir.

Ne Kadar Sıklıkla Araç Yağ Değişimi Yapmalıyım?

Yağ değişimi, bir araca sahip olmanın zorlukları arasında küçük bir başlıktır; ancak aracın iyi durumda kalmasını sağlamak için oldukça önemlidir. Dahası, aracın yağı uygun zamanlarda ve ürünlerle değiştirilmezse aracın garantisini geçersiz kılabilir. Peki, ne kadar sıklıkla araç yağ değişimi yapmanız gerekir?

Uzmanlara göre, herkes tarafından bilinen her üç ayda bir veya ortalama her 4 bin kilometre sonrası yapılması gereken standart yağ değişim aralığı günümüzde çok da geçerli değil. Yeni teknolojilerle üretilen otomobillerle aynı yağla artık daha uzun süre araç sürebilmek mümkün. Aracın yağ değişimine gerek duymadığı zamanlarda yağ değişiminin yapılması araca hiçbir katkı sağlamaz. Zarar verdiği de söylenemez; ancak paranızı, zamanınızı ve kaynaklarınızı boşa harcamış olursunuz. Aynı zamanda gereksiz yağ değişimi çevreye de zarar verir. Bu nedenle, aracınızın yağını hangi sıklıkla değiştirmeniz gerektiğini bilmek önemlidir.

Sürücüye ve otomobile bağlı olarak karar verilen ve uzmanlar tarafından önerilen dört adet yağ değişim aralığı mevcuttur:

  1. Her 1.609 kilometrede bir veya her 6 ayda bir
  2. Her 4.828 kilometrede bir
  3. 8 bin ve 12 bin kilometre aralığında
  4. 16 bin ve 24 bin kilometre aralığında veya her 6 ayda bir

Aracınızı ne kadar sıklıkla kullandığınız, kaç kilometre yaptığınız ve otomobil özellikleri, hangi aralığın size uygun olduğunu söyleyecektir. Eğer kendiniz bulamıyorsanız, bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Araç Yağ Değişim Vaktini Nasıl Anlayabilirim?

Kaç kilometre gittiğinizi takip etmek, araç yağ değişim zamanınızı anlamak için ideal bir yoldur. Aynı şekilde bazı otomobillerde bulunan yağ paneli göstergesi, yağ seviyesi hakkında bilgi verir. Araç gösterge paneli, kaç kilometre gidildiğini hesaplar ve aracınızdaki verileri analiz ederek size ne zaman yağ değiştirmeniz gerektiğini bildirir. Paneldeki ışığın yanıp sönmesi yakın zamanda araç yağ değişimi yapmanız gerektiğini ifade eder.

Düzenli araç yağ değişimi yapmamanın motor parçalarına zarar verebileceğini söylemiştik. Aracın periyodik bakımlarında da gözden geçirilmesi gereken parçalarda sorun çıktığı zamansa, endişelenmenize gerek yok.  Online Yedek Parça olarak, BMW, Chevrolet, Mercedes yedek parça ihtiyaçlarınız için online bir şekilde satıyor ve hızlı bir şekilde size ulaştırıyoruz. Böylece, ihmal dolayısıyla veya kaza sonucu zarar gören parçalar yenileriyle değiştirilerek sürüş keyfine kaldığı yerden devam ediliyor.

Araç Yağ Değişimini Geç Yaparsam Ne Olur?

Gösterge panelini ve aracın kat ettiği kilometreleri hesaplayarak aracınızın yeni yağa ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kısa süreli gecikmeler motora çok fazla zarar vermez; ancak bakımı ve yağ değişimi düzenli yapılmayan araçların uzun vadede sorunlara sahip olması muhtemeldir.

Aracın Garantisi Tehlikeye Girebilir

Yeni bir araç satın almanın en büyük avantajlarından biri garantisini içermesidir. Bununla birlikte araca fabrika özellikleri dışında müdahale edilmesi, garantiyi geçersiz kılabilir. Motora konulacak yağ ve yağ filtresi orijinal olmalıdır. Örneğin Mercedes gibi pahalı bir aracınız varsa, internet sitemizden orijinal yağ ve yağ filtresi sipariş ederek aracınızın garantisini tehlikeye atmadan yağ değişimi yapabilirsiniz.

Düşük Motor Performansına Sebep Olabilir

Yağ sayesinde aracın motoru temiz kalır. Kimyasallar ve katkı maddeleri yağ değişimi sırasında yağ filtresine kir ve döküntü olarak yapışır. Tıkanan filtre, tüm kiri arka motora göndermek zorunda kalır. Temiz ve yeni yağ zamanla kirli bir çamur haline gelir. Motorun parçaları bu çamurla boğuşmamalı ve bu şekildeyken araç çalıştırılmamalıdır. Değişimini yapacağınız orijinal yağ filtresi ile bu tip sorunlara karşı meydan okumuş olursunuz.

Motora Kalıcı Zararlar Verebilir

Uzun süre araç yağ değişimi yapmamak pahalıya mal olabilir. Motor yağı çamura dönüştüğünde, motordan ısı çekmeyi durdurur. Bu nedenle motorda aşırı ısınma yaşanabilir veya conta sıkışabilir. Contada problem yaşamak sizi yol kenarında durmaya zorlar. Tahmin edersiniz ki problemin çözülmesi için birini çağırmak ve aracı tamir ettirmek gerekebilir. Aracınızın contasında problem çıkmadan değiştirmek, ömrünü uzatmak isterseniz Peugeot yedek parça olmak üzere birçok markaya ait yedek parçalara göz atabilirsiniz. Eğer problem contaya değil de arabanın motoruna sıçrarsa, yeni bir motor almak yeni bir araba almakla eş değer olabilir. Bu durum da haliyle bütçenizi zorlar.

Tehlikeye atılan garantilerle, düşük performansla ve zarar gören motorla baş etmek zorunda kalmamak için sipariş ederek zamandan, paradan ve enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

Arabanız İçin Doğru Yağ Seçimi

Aracınızın yağ seviyesini kontrol etmek alışkanlığınız haline gelmeli. Seviyesi düşükse yağ eklemelisiniz. Kaliteli ve temiz bir yağın rengi kahverengi ve siyah arasında olur. Bununla birlikte yağın kalitesini belirleyen yalnızca rengi değildir. Yağ bulanık olmamalı ve temiz durmalıdır.

Çoğu yeni otomobil modelinde, araçta kullanılması gereken yağ çeşidinin etiketi, yağı koyduğunuz yerde mevcuttur. Aracınıza bakıma veya servise götürmeden hangi yağın kullanılması gerektiğini bilirseniz, aracınıza koyulan yağı kontrol edebilirsiniz. Bu sayede hem kalitesinden hem fiyatından da emin olursunuz. Eğer hangi yağı kullanmanız gerektiğini biliyorsanız, onlineparcam.com sitesini ziyaret ederek aracınıza uygun motor yağı ve parçalarını tedarik edebilirsiniz.

Arabamın Modeli Eskiyse Özel Motor Yağına İhtiyacım Var mı?

Hayır. Eğer otomobil modeliniz eskiyse; kullanmanız gereken yağ çeşidiyle ilgili araç tamiri yaptırdığınız yerdeki bir uzmana danışabilir veya araç modelinizin ismiyle internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

Araç Yağ Değişimi İçin Sentetik Yağ Gerekli Midir?

Geleneksel yağlara göre 4 kat daha pahalı olabilen sentetik yağlar, sadece zorunlu olduğunda kullanılmalıdır. Sentetik yağ çözülmelere karşı daha dirençlidir böylelikle uzun gider ve yüksek ısılara dayanabilir. Aracınızla kısa ama sık yolculuk yaptığınız durumlarda, klasik motor yağları motorun korunması için yeterli olmayabilir. Aynı zamanda, çok soğuk veya çok sıcak bölgelerde yaşayan sürücüler için de sentetik yağ kullanımı önerilebilir.

Sentetik yağ, çamur birikimine eğilimli motorlarda da yardımcıdır. Volkswagen ve Toyota gibi markalarda geçmişte bu gibi sorunlar yaşanmıştır. Oluşan birikintiler ve çamurlar yağ akışını engelleyerek motorun bozulmasına sebep olabilir. Sentetik motor yağı, çamur birikimini azaltmaya yardımcı olarak motorun ömrünü uzatır.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.